Jdi na obsah Jdi na menu
 


Našli domov srpen - prosinec 2011

 

 

pc020041.jpg

pc020037.jpg


   
 

JESSIE 

fena, schi-tzu, 5 let, 4kg , 7.12. kastrovaná + odoperována kýla + vyčištěn chrup 

Jessinka původem též z množírny.

Jessie má však v šíleném stavu zoubky, zanedbaný zubní kámen, ale již je objedaná na jeho odstranění. Navíc má i poměrně velkou pupeční kýlu, která bude odoperována při kastraci.

Jessinka je snad nejroztomilejší a nejrozkošnější stvoření na světě. Za gremliním čumáčkem a malým tělíčkem je pejsek s velkým srdcem. 

Miluje lidi, mazlení a je velmi vděčná za pozornost a pohlazení. Na procházkách si sama zastavuje lidi a nechá se hladit i od dětí.

Jessinka je sice droboučká, ale ujde i dlouhé procházky a svým tempem stačí i daleko větším pejskům a procházky přírodou se jí moc líbí. Asi poprvé zde mohla pít z potůčku, proběhla se lesem a přecházela řeku po mostě, ale vše zvládá po prvních zaváháních v pohodě.

Na vodítku se učí postupně, ale je šikovná a hlavně naprosto bez problémů chodí na volno, neutíká a na zavolání přibíhá.

Díky své mini velikosti je vhodná i do městského bytu. Doma je hodná, tichá a klidná, ráda se pomazlí, ale nevnucuje se a leží na svém místečku. Je čistotná.

S ostatními pejsky je naprosto nekonfliktní, k Míšánkovi a Diance s Britou se tulí v pelíšku. nevadí jí ani kočičky a jiná zvířátka, je s nimi kamarádka. 

 Našla nový domov na Benešovsku v domku se zahrádkou u lidí, kteří cvičí slepecké pejsky a jejich starší tetičky, které bude dělat Jessie společnici. Budeme se s ní vídat při úpravě srsti. 

p1000226.jpg

p1000242.jpg


   

ŽOFINKA 

fena, kříženka střední velikost, 2 roky, 11 kg, 9.12. kastrovaná 

Žofinka je velmi přátelská a ke všem lidem přítulná fenečka. Má milou, nekomplikovanou a hravou povahu. Lidi miluje, vhodná i do rodiny s dětmi.

Žofi je aktivní pejsek, je vhodná i ke sportovně založeným lidem, které moc ráda doprovodí u kola či běžek. Vhodná i na některý ze psích sportů - ideálně coursing nebo agility.

S ostatními pejsky je také kamarádka, má je ráda a chová se k nim nekofliktně. Zvyklá i na kočičky.

Je velmi čistotná, vhodná tedy do bytu i do domku se zahrádkou. Pokud je ponechána doma sama, nevyvádí a neštěká. Je zvyklá jezdit autem. 

Našla nový domov v domku se zahrádkou, kde bude mít morčecího kamaráda.

pa230081.jpg

 


   
 

VENDELÍN 

kocourek, 8 měsíců, kastrovaný

Vendelín byl nalezen s poraněným očičkem, ale nyní už je v pořádku bez následků.

Je to mazlivý a mazlivý a milý kocourek, je moc hodný k lidem i dětem. Jakmile ho vezmete do náruče, přede a trká hlavikou.

Potřebuje dostatek mazlení a pozornosti, je velmi kontaktní a vyhlédává společnost lidí.

 Je čistotný, vhodný tedy i do bytu.  Zvyklý na pejsky a na jiné kočičky.

Vhodný do bytu i k domečku se zahrádkou.

Našel nový domov v Benešově v bytě, kde se pokusí zaplnit místo po zemřelé kočičce. Své nové páníčky zaujal na internetu a dokonale okouzlil svou milou povahou při návštěvě.

pc020029.jpg

 


pc020030.jpg

   
 

DIANKA

fena, schi-tzu, 8 let, 5kg , 7.12. kastrovaná + vyčištěn chrup

Dianka původem též z množírny...alespoň s ní ale nebylo zle zacházeno narozdíl od mnoha jiných pejsků v podobným "chovech", proto je povahově naprosto nepoznamenaná.

Dianka má však v šíleném stavu zoubky, zanedbaný zubní kámen, ale již je objedaná na jeho odstranění.

Dianka je zlatíčko, vyloženě mazlíček na gauč. Je až neuvěřitelně klidná, má velmi mírnou a jemnou povahu - nikam se necpe, nikde se nemotá, doma hajá s ostatními pejsky v pelíšku a člověk o ní ani neví.

Díky své naprosto klidné povaze je vhodná i pro starší lidi či pro handicapovaného člověka s pohybovými obtížemi, protože Dianka nevyžaduje procházky, nejraději se tulí doma na klíně nebo na gauči a nastavuje pupíček na mazlení. Je naprostý gaučáček, nechá se sebou manipulovat a mazlit se jako s plyšáčkem. Samozřejmě se venčí venku, ráda si ve svém pomalém tempíčku obejde menší okruh nebo si čmuchá na zahrádce, ale pejsek na dlouhé procházky či výlety pěšmo to není. Samozřejmě z náruče či tašky se okolím ráda pokochá.

Vodítko se jí zatím nelíbí, ale díky svému tempu a tomu, že je poslušný a šikovný drobeček, tak vodítko ani nepotřebuje.

S ostatními pejsky je naprosto nekonfliktní,s Jessie si i hraje, k Míšánkovi se tulí v pelíšku. nevadí jí ani kočičky a jiná zvířátka, je s nimi kamarádka.

Našla nový domov v Poděbradech u paní, která provozuje i kočičí depozitum. Spolu s útulkáčky s ní budou žít 3 kočičky a fenečka NO.

img_6310.jpg


   
MINDUŠKA 

kočička, 1,5 roku, kastrovaná

Majitelka kočiček bohužel musela do domu s pečovatelskou službou, kam si je nemůže vzít s sebou. 

Minduška je nejen nádherně urostlá a zbarvená kočička, ale především je to veliký mazlíček. Minda je milá a velmi mazlivá a kontaktní kočička. Má ráda klid domova a velmi touží po mazlení a lidské pozornosti. Je to úžasná kočička vhodná i pro starší lidi, kterým by dělala milou společnost celé dny.

Je zvyklá na pejsky i druhé kočičky.

Je čistotná, vhodná tedy i do bytu, ale může být i na zahrádce. 

Našla nový domov u Prahy v domě se zahrádkou, kde bude bydlet doma, ale i s přístupem ven.

 

pc020012.jpg

pc020019.jpg

 

 


   
BRITA

 

fena, West highland white teriér, 2 roky, 6,6 kg, 7.12. kastrovaná + vyčištěn chrup

Brituška měla před sebou kariéru profesionální matky bezpapírových štěňat v množírně a dosud tak i fungovala, naštěstí se dostala včas pryč a nyní hledáme opravdu hodné a zodpovědné páníčky, kteří jí poskytnou řádnou péči a výchovu.

Brita je zpočátku opatrnější, dříve s ní zřejmě nebylo vždy hezky zacházeno, proto se při nápřahu či prudkém pohybu přikrčí. Po seznámení je velmi mazlivá, přátelská a milá.

Moc ráda se mazlí, nechá se chovat a tulí se k člověku. Byla by šťastná u někoho na gauči jako domácí mazlíček.

Brita je poměrně čiperná, má ráda i dlouhé procházky a vydrží běhat jak splašená po zahradě a hrát si. Je hravá a přátelská i k ostatním pejskům, proto určitě není problém kdyby šla jako kamarádka ke druhému pejskovi. Je zvyklá i na kočičky.

Brita je čistotná, vhodná tedy do bytu i do domečku se zahrádkou.

Vodítko už zvládá naprosto bez problémů, na volno chodí také, ale je třeba dát pozor na to aby ji něco nepolekalo.

Jen nový páníček musí počítat s péčí o její srst, která se upravuje trimováním, ale díky své hrubé struktuře se tolik nešpiní a nelíná. 

Našla nový domov v Praze v bytě, kde bude mít jako kamarádku druhou westičku. S novými páníčky se časem bude věnovat i poslušnosti.


pb270141.jpg


   
 KITTYNKA 

kočička, 7 let, kastrovaná

Kittynka se k nám dostala po smrti své paničky.

Kitty je mazlivá a milá kočička vhodná do bytu i do domečku se zahrádkou se spaním v teple. Kittynka je velmi přítulná a hodná.

Je zvyklá na druhé kočičky a na pejsky, ale ze začátku je třeba trochu času, než se rozkouká.

Je vhodná i jako společnice staršího člověka, byla zvyklá na život se starší paní.

Našla nový domov v Praze v bytě u starších lidí. Bude to vyloženě bytová kočička a mazlíček a na víkendy bude s novými páníčky na chatě. 

p1520404.jpg


   
 LOJZÍK  

kocourek, 4 měsíce

Lojzík přišel nemocný s výtokem z očí a zvýšenou teplotou, nyní je již vyléčen, očkován a odčerven.

Lojzíček je milý a mazlivý kocourek, je velmi vděčný za společnost a pozornost člověka. Je hravý, veselý a čiperný jako malé kotě.

Je čistotný, zvyklý na kočičí záchůdek. je kamarád s pejsky i jinými kočičkami. Vhodný do bytu i domečku se zahrádkou.

Našel nový domov na umísťovací výstavě v Praze v Kongresovém centru. Odešel bydlet do domečku se zahrádkou, kde zaplní místo po zemřelém kocourkovi a brzy mu přibude do rodiny i psí kamarád.

pb060029.jpg


   

KULÍŠEK 

kocourek, 3 - 4 měsíce

Kulíšek je malý mazel a neposeda, který má rád společnost lidskou, ale i zvířecí - je zvyklý na pejsky a kočičky a největší kamarád je s Čičinkou.

Moc rád se mazlí, rád si hraje a dovádí - je to typické rozverně a veselé malé kotě.

 Je čistotný, vhodný tedy i do bytu.  Zvyklý na pejsky a na jiné kočičky.

Vhodný do bytu i k domečku se zahrádkou.

Koťátka vydáváme kompletně odčervená a očkovaná, ale pod podmínkou budoucí kastrace.

Našel nový domov na umísťovací výstavě v Praze v Kongresovém centru. Odešel bydlet do domečku se zahrádkou k podobně starému kocourkovi jako kamarád.

dsc03746.jpg


   
 ČERTÍK 

kocourek, 6 měsíců

Čertík k nám přišel spolu se svými sourozenci Jasněnkou a Bertíkem jako polodivoké kotě, které se nechalo zpočátku ani doma chytit. Postupně se z něho stal nádherný a mazlivý kocour.

Čertík má milou a mazlivou povahu, je velmi přizpůsobivý a hravý. Je zvyklý na společnost druhých kočiček a přímo miluje společnost pejsků - moc rád si s nimi hraje, tulí se k nim a vyloženě je vyhledává - ideální kocourek i do rodiny s jinými zvířátky.

V bytě je čistotný, je zvyklý na kočičí záchůdek. Je ale zvyklý i na zahrádku. Vhodný do bytu i k domečku se zahrádkou.

Koťátka vydáváme kompletně odčervená a očkovaná, ale pod podmínkou budoucí kastrace.

Našel nový domov v Praze v bytě, kde má nejen hodnou paničku, ale i psí kamarádku, se kterou si rozumí.

pa210055.jpg

pa210057.jpg

 


   

BEUTYFUL LOVE FARAON BLUE "FILÍPEK" 

pes, bedlington teriér s PP, narozen 8.8. 2006, 8kg, kastrovaný
do pátku 28.11. předběžně zamluven

Filípek byl přijat do naší péče ve strašném stavu - se zanedbanou srstí, zhnisavýma očima, hnisavými špunty v uších, které byly na dotek velmi bolestivé, extrémním zubním kamenem. Po vykoupání bylo nutné jet ihned na veterinu a nechat ouška a zuby v narkoze ošetřit. Jaké bylo naše překvapení když jsme po oholení ouška obejvili tetování...v takovémto stavu před námi leží pes s PP.

Do podmínek z jakých byl zachráněn se dostal ve druhé polovině roku 2009, ale doufáme, že někde je člověk, který postrádá svého psího kamaráda a shledají se znovu.

Filípek snášel veškerá ošetření velmi dobře, stříhání si přímo užíval.

Filípek je vyloženě mazlíček, je to gaučový pejsek, který potřebuje kontakt a lásku člověka. Je velmi vděčný za pozornost a pohlazení, rychle přilne. Není přehnaně vlezlý, stačí mu, že je Vám nablízku.

Je to šikulka, určitě by se toho hodně naučil a bavil by ho i některý ze psích sportů.

Doma je čistotný, nic nekouše a nedemoluje. Vhodný i do městského bytu i domku se zahradou.

Má moc rád procházky, na kterých bez problémů chodí na volno, člověka se drží a na zavolání přibíhá.

Je absolutně nekonflitkní se druhými pejsky, nevadí mu ani kočičky a jiná zvířátka, proto vhodný i do rodiny, kde už nějaký chlupatý kamarád je.

foto Filípka po příjmu ZDE

Našel nový domov v Praze v bytě, kde má i zvířecí kamarády - 3 kočičky a pejska labradora, se kterým jsou kamarádi. Bude chodit i na cvičák a doprovázet páníčka téměř všude.

dsc03735.jpg

p1530061.jpg

 


   

AJK

pes, kříženec středního vzrůstu, 8 kg, 14.10. kastrovaný + ošetřen chrup (několik zubů muselo být vytrženo, zbytek má nyní vyčištěn)

Ajk byl dříve velmi týrán a bohužel tato "výchova" na něm zanechala stopy. Doufáme však, že se jeho chování podaří co nejvíce zlepšit. Ajk potřebuje citlivý přístup, zároveň ale pevné vedení a nastavení pravidel a mantinelů, které musí tolerovat. 

Ajk je čiperný a veselý pejsek, má rád dlouhé procházky a je velmi vitální. Na vodítku chodí hezky, zvládnou ho i starší lidé. Je velmi přátelský a kontaktní i k cizím lidem.

Je to čistotný pejsek, pro vhodný i do bytu, ale určitě by se mu moc líbilo i v domečku se zahrádkou, kde by si přes den mohl běhat po zahradě.

V cizím prostředí může být zpočátku bojácný, vhodnější pro něj bude klidnější rodina, kde bude mít své jistoty a pravidla.

Ajk je kamarád s ostatními pejsky - fenečkami bez rozdílu, pejsky si trochu vybírá, ale nechá se srovnat. Bez problémů se snáší s kočičkami.

Našel nový domov v Praze u staršího pána v domečku se zahrádkou, budou spolu celé dny a Ajk bude domácím mazlíkem.

 

 

dsc03712.jpg

 

p9240006.jpg

dsc03703.jpg 

 


   
MINI KOŤÁTKA - Klárka, Šimon a Dorotka 

mourovatý kocourek s bílými ťapičkami, mourovatá a černá kočička, 2 měsíce

Koťátka byla nalezena jednou hodnou paní pod autem. Koťátka byla vyhladovělá, neuvěřitelně zablešená a zanedbaná. Nyní jsou již v pořádku a splnými bříšky. 

Jsou to ještě malinkatí cvrči. Budou z nich vymazlené a hodné kočičky. Koťátka jsou už takto brzy naprosto čistotná. Jsou to neuvěřitelní mazlíci, jsou hodná, zvyklá na jiné pejsky a kočičky.
Koťátka vydáváme kompletně odčervená a očkovaná, ale pod podmínkou budoucí kastrace.

Klárka a Dorotka našly nový domov společně u milých lidí, kteří mají i dva pejsky. Nakonec dovádí psí a kočičcí holky společně a báječně si rozumí.

Šimonek našel domov u paní, která přišla o svého kocourka.

 

p9110062.jpg

p9110078.jpg

 

 


   
KOŤÁTKA - KRYŠPÍN A ŽOFINKA

ko'tátka, 2 měsíce

Tato koťátka byla zachráněna hodnými lidmi od majitelů jejich maminky, která má několikrát do roka koťata a majitel je topí z primitivníhch důvodů, kdy má dojem, že kastrace je proti přírodě, ale je samozřejmě v normálu koťata každý rok topit.

Byla přijata zablešená a neuvěřitelně hladová, ale nyní jsou z nich čiperné kuličky u nichž nám s péčí o ně pomáhá jejich adoptivní maminka Mikeška.

Jsou zvyklá na kočičí záchůdek, jiné kočičky a zvykají si na pejsky. Jednou z nich vyrostou nádherné kočičky.

jsou oba velice hraví, v budoucnu mohou bydlet v bytě i v domečku se zahrádkou. 

Koťátka vydáváme kompletně odčervená a očkovaná, ale pod podmínkou budoucí kastrace.

Žofinka našla nový domov v bytě v Kladně, kde má i dva kočičí kamarády. Bude z ní vyloženě domácí a bytový mazlíček.

Kryšpín našel nový domov u paní, která si od nás dříve adoptovala kocourka Bertíka - nyní Kulíška. Zalíbil se jí na první pohled a Kulíšek bude mít kamaráda na hraní. 

p1470445.jpg


   
KOŤÁTKA - BERTÍK A JASNĚNKA 

černý kocourek a jedna tříbarevná kočička, 5 měsíců

Koťátka žila na opuštěné zahradě, kde se s nimi bohužel nikdo nemazlil, tak jsou nesocializovaná, polodivoká a bojácná.

Doufáme, že postupně udělají pokroky a stanou se z nich mazlíci. Bertík dělá velké pokroky, začíná se mazlit.

Koťátka vydáváme kompletně odčervená a očkovaná, ale pod podmínkou budoucí kastrace.

Bertík našel domov na Benešovsku u paní, které zemřela kočička a moc postrádala kočičí společnost. Jasněnka našla nový domov v Praze v bytě u milovníků kočiček.

img_6299.jpg


   
MIKEŠKA 

kočička, 1 rok, kastrovaná

Majitelka kočiček bohužel musela do domu s pečovatelskou službou kam si je nemůže vzít s sebou.

Mikeška je nádherná kočička, stavbou těla trošičku připomíná orientální kočky - má štíhlou protáhlou hlavičku a štíhlé tělíčko.

Je to mazlivá a milá kočička, zvyklá na kontakt s člověkem i jinými kočičkami. Mikeška je úžasná kočička, která nejen, že se stále mazlí a vrní, ale dokonce přijala cizí dvě koťátka a stará se o ně jako o svá vlastní. Mikeška je vyloženě mazlíček, který se rád nechá chovat a hladit. 

Je čistotná.  Zvyklá na pejsky a na jiné kočičky.

Vhodná do bytu i k domečku se zahrádkou. 

Našla nový domov na Benešovsku, kde bude bydlet jako rodinný mazlíček uvnitř domu ještě s jedním psím kamarádem.



p9040136.jpg   
BENÍK

pes - štěně, kříženec menšího vzrůstu, 5 měsíců

Beníček je ještě roztomilé a hravé štěňátko, které se však od ostatnách zdravých štěňat trochu odlišuje - má vrozenou vadu  - jedno oko mu zcela chybí a má i trochu odlišnou mototriku od jiných štěňátek. Běhá, skáče a má i rád procházky, jen sem tam zaškobrtne.

Je vhodný ke druhým pejsků a kočičkám, k dětem ho příliš nedoporučujeme - nemá asi pořádně cit v čumáčku a dovede při hře dost stisknout.

Je velmi hravý, miluje plyšáčky, rád si hraje i s druhými pejsky a to i daleko většími než je on sám, ideální by proto bylo umístění jako kamarád k druhému pejskovi.

V bytě je velmi čistotný, je však vhodný i do domečku se zahrádkou.

Hledáme pro něho milujícího člověka, který ho bude brát takového jaký je a bude mít pochopení pro jeho nedostatky, avšak nebude ho nijak litovat a bude k němu přistupovat ja ke každému jinému pejskovi. Beníček bude jistě potřebvat i důslednou výchovu.  

Našel nový domov v Plzni v bytě. Jeho noví páníčci se do něho zamilovali přes inzerát na internetu. Beníček má poměrně specifickou povahu a už při příjezdu jeho nových páníčků k nám je pěkně pozlobil, ale doufáme, že spolu vše zvládnou a i beníček časem zmoudří.  

 

p9040128.jpg

p9040131.jpg

 

 


   
 KAČENKA

fena, voříšek, 5 - 7 let, kastrovaná, 5kg

Kačenka je veselá a čiperná fenečka, která miluje procházky a mazlení. Pokud jde na ní člověk rychle a také při zvedání se někdy leká, ale s mírným přístupem je to hodná a mazlivá fenečka.

Je to vyloženě psí šašek, umí panáčkovat, dává pacičku a jistě by se naučila spoustu různých kousků. I ve jejím věku by ji určitě bavil třeba dogdancing.

Je vhodná i jako společnice pro staršího člověka, dlouhé procházky má sice ráda, ale nedožaduje se jich, tak by se spokojila i s proběhnutím po dvorečku a kratší procházkou. Hledá především někoho, kdo jí bude mít rád.

Je zvyklá a druhé pejsky a kočičky, proto pro ni v novém domově nebude problém ani zvířecí kamarád.

Je čistotná, vhodná tedy i do bytu.

Našla nový domov na Snu zvířat 2011 ve Vinoři. Odešla bydlet k mladému páru a ještě jedné fenečce, na kterou si zatím troufá, ale doufáme, že se vše urovná.

 

p9020081.jpg

p9030097.jpg

 

 


   
ELIŠKA

fena, jezevčík, 4 roky, kastrovaná, 8,5kg

Eliška je úžasná fenečka hrubosrstého jezevčíčka, jen srst má daleko jemnější než jezevčíci obvykle mívají - je hebká a měkká.

Eliška je vyloženě mazlíček, má moc ráda lidi a pořád by se jen mazlila. je to neuvěřitelně vděčné a milé stvoření. Bohužel asi dříve nezažila tolik dobrého, proto je zpočátku opatrnější, vůči lidem a druhým pejsků submisivní. Jak se k člověk sehne, plácne sebou na zádíčka a nastavuje bříško na hlazení. Jak se rozkouká, už se tulí a pusinkuje.

Je vhodná i ke starším lidem či do rodiny s dětmi, je absolutně nekonflitkní, ze strachu nemá tendence se ohnat - je vyloženě odevzdaná a vděčná za každou pozornost.

Bez problémů chodí na volno, člověka se drží a pořád si ho hlídá, na zavolání přibíhá a už se tulí. Na vodítku chodí moc hezky, netahá.

Kdo si Elišku vezme, nalezne v ní vděčnou a milující kamarádku, která mu dá celé své srdíčko. Je opravdu velmi vděčná a oddaná.

Eliška se stala naší sousedkou. Bydlí v domečku se zahrádkou a jako kamarády má 5 zachráněných kočiček, se kterými vychází výborně. 

p8310068.jpg


   

DÁŠENKA

fena, voříšek (mezi předky pravděpodobně pudl, boloňáček,...), 4 roky, kastrovaná, 10kg 

Dášenka je fenečka milé a mazlivé povahy, je přátelská ke všem lidem a velký mazlík. Díky své klidné, velmi milé povaze je ideální pejsek jak pro starší lidi, tak i do rodiny s dětmi.

Dášenka je kamarádka i s druhými pejsky a jinými zvířátky, proto jiné zvířátko v rodině pro ni není problém. Je velmi čistotná, vhodná tedy i do bytu, ale nepohrdne ani zahrádkou, moc ráda se vyhřívá na sluníčku a ťape po travičce.

Má moc ráda procházky, ráda se proběhne, ale pohyb si nevynucuje a pokud není moc času, spokojí se i s kratší procházkou. Bez problémů chodí na volno, člověka se drží, neutíká a na zavolání se přibíhá pomazlit a upusinkovat.  Doma a na zahrádce je trošku "buchtovitá" a spíš jen nastavuje bříško na drbkání a pusinkuje.

Vhodná i do bytu, je absolutně čistotná. Je to gaučový mazlíček, její budoucí páníček jistě ocení její mazlivou a milou povahu.

Má ultrazvukem vyčištěné zoubky, je bez zdravotních obtíží, jen je trochu buclatá, ale o to roztomilejší! 

Dášenka našla nový domov v Praze, ale bude jezdit na chatu do nedaleké vesnice.



imgp1668.jpg   

PEPÍK

pes, voříšek,  14 let!!! - hledá domov, kde by dožil, kastrovaný, 10 kg 

U nás je zvědavý na vše co se kde šustne, je veselý, takový tajtrdlíček. Je velmi čiperný, bude výborným společníkem na procházky. Na vodítku chodí hezky.

Je vhodný i jako společník starších lidí, je to nesmírný mazel, který chce dohnat vše co za ty roky zameškal. Nevadí mu ani děti. S fenečkami je velký kamarád a dvoří se jim, s pejsky je též kamarád. Koček si nevšímá.

Sice to už není žádný mladík, ale na radosti ze života a temperamentu mu to rozhodně neubralo.

Na svůj věk je Pepík opravdu hodně temperamentní, miluje procházky, je chytrý a umí lecčím překvapit.

Pepíkův příběh... Pepík se dostal do naší péče před několika měsíci, jeho majitelé se stěhovali do bytu a psa, kterého měli několik let na řetězu vzadu za domem s sebou vzít nechtěli. Pepík strávil několik let na řetězu u stromu, kde ani boudu neměl. Byl venku bez jakéhokoliv přístřešku v každém počasí. Původní majitelé mu říkali Rex, na což neslyšel. Jeho majitelé nám Pepu přivedli na provázku a říkali, že mu je prý šest let. Dle přiloženého pět let propadlého očkovacího průkazu mu bylo o trochu více. Ale jelikož je Pepík velmi vitální a dokáže nachodit několik kilometrů, tak jsme jeho věk stanovili na 7 let. O to více bylo pro nás velmi udivující zjištění, po rozmluvě se sousedy, kteří si Pepíka pamatují již jako malé štěňátko, které hned uvázali na řetěz. Dle výpovědi sousedů je Pepovi 14 let! Což je až k neuvěření, že tolik let dokázal přežít na řetězu téměř bez jakékoliv péče. Když jsme si Pepíka přivedli domů, byl to celkem zlobivý pejsek, který si každý pelíšek počůral a rozkousal. Neuměl jíst z mističky ve stanovený čas, všechno značkoval. Ale jak šel čas, tak se z Pepíka stal neuvěřitelně hodný pes. Již je čistotný, má svůj pelíšek, který mu darovala jedna hodná teta a toho si nesmírně váží a hezky v něm spinká. Pepík je zvyklý na ostatní psy i kočky, rád si hraje s fenečkama. Miluje všechny lidi, hlavně děti. Rád jezdí autem. Byl i v Praze na výletě za psí kadeřnicí, jel vlakem, metrem, autobusem v psí taštičce a byl moc hodný. Pepík se zúčastnil již dvou voříškiád a to ve Štětí a v Poděbradech, v obou případech vyhrál první místo ve své kategorii. Na obou akcích byl moc hodný, úplně nás překvapil a dojal tím, jak byl neuvěřitelně hodný a ke všem kamarádský. Pepík je prostě naše zlato, máme ho moc rádi, ale stále se mi snažíme najít milující domov, který mu vynahradí jeho těžká léta na řetězu. Naše kapacita je omezená a Pepík, který se dal již do pořádku, zde zaplňuje místo jiným opuštěným pejskům. Pepík je odčervený, kompletně očkovaný a kastrovaný. Jediná špatná vlastnost Pepana je, že si teď chce užívat volnosti, kterou nikdy předtím neměl a při každé příležitosti se vydává na procházku bez svého pána. Je proto vhodný pouze do bytu, ze zahrady by utekl. Je vhodný pouze pro někoho, kdo dokáže takového pejska zabezpečit a nebo třeba bydlí někde na malé vesnici a nebude mu vadit, že se jeho pejsek projde sám bez něj a zase se vrátí. Pepa je v útěkách bohužel velký profesionál, dokáže si poradit ve všech situacích a nás tím vždy překvapit. Pepa nemá zatím žádné zdravotní potíže, ale vzhledem k jeho věku je jeho adopce spíše jen na několik málo let. Je vhodný tedy spíše pro starší lidi, ale třeba pro rodinu s dětmi, jen je důležité, aby jeho noví majitelé byli k Pepovi buď obezřetní a nebo shovívaví. 

28.5. 2011 se zúčastnil voříškiády ve Štětí, kde vyhrál 1. místo v kategorii voříšek pes do 40cm a speciální cenu poroty . Více o této akci ZDE.

18.6. 2011 se zúčastnil voříškiády v Poděbradech, kde vyhrál 1. místo v kategorii pes voříšek do 40cm.

video

fotky z výletu s Kateřinou Červenkovou ZDE

fotky i ZDE

Pepíček byl u nás ze všech pejsků nejdéle, ale nakonec i on se dočkal a odjel do nového domova do domečku se zahrádkou do Kostelce nad Černými lesy...bohužel po 10 dnech v novém domově Pepík utekl...prosím kdybyste ho někde zahlédli, kontaktujte nás, není po něm ani stopa a v okolí to nezná.

 

p7050117.jpg

 

p7050114.jpg

 

 


   

KOŤÁTKA 

3 kocourci, 3 měsíce

Tato maličkatá koťátka někdo přehodil přes plot k popelnici chatařům.

Jsou to ještě malinkatá kočičí miminka, nebojí se nikoho a ničeho. Pomalinku se učí chodit na kočičí záchůdek, mazlí se, papají konzervičky pro koťátka. Jsou hravá. Budou z nich nádherné kočičky. Budou odčervená, do nového domova půjdou s podmínkou budoucí kastrace. Hodí se do bytu i do domečku se zahrádkou.

více fotek i zde

První z kocourků našel domov hned druhý den - bydlí v Praze v domku se zahrádkou a jezdí na chatu kousek od nás. Druhý, Tadeáš, odjel k buldočímu kamarádovi do Prahy a třetí, Teodor, odjel do nového domova, kde bude mít podobně starého kočičího kamaráda.

p1430834.jpg


   

MATOUŠ

kocour, 1 rok, bude kastrovaný

Matouš pochází od stejných lidí jako pejsci Pepík a Ron. Po odstěhování jeho rodiny zůstal bezprizorní a hladový u opuštěného domu a přežil jen díky péči jejich sousedů.

Matoušek je postelový mazlík. Zpočátku byl opatrnější, ale nyní už se nebojí, hoví si v peřinách a tulí se. Bez problémů snáší ostatní kočičky. 

Našel nový domov u lidí, kterým zemřel podobný kocourek. Bude bydlet v bytě a bude jediným rodinným mazlíkem.

p8040201.jpg


   

LADY  

fena - štěně, německý ovčák, 3 měsíce

Ladynka byla svým zachráncem nalezena cestou do práce u silnice, proto usoudil, že ji někdo vyhodil jako nechtěné zpestření končících prázdnin. 

Určitě byla zvyklá na život uvnitř domu, je vychovaná a čistotná. Je to nádherné štěně ovčáka bez PP, v budoucnu proto ideální pejsek k výcviku a na různé psí sporty. Má učenlivou a tvárnou povahu, je velmi šikovná.

Je hodňoučká, má ráda druhé pejsky, lidi, vhodná i do rodiny s malými dětmi. Má ráda procházky, je mazlivá a uvnitř domu se chová hezky.

Vhodná k někomu, kdo se jí bude věnovat a bude jí mít rád. Je to malé nezkažené štěně, které bude potřebovat hlavně lásku a péči, ale i výchovu. Je vhodná do bytu i do domečku se zahrádkou.

U Ladynky je potřeba počítat s naší podmínkou budoucí kastrace až dospěje. 

Našla nový domov na Benešovsku v domečku se zahrádkou u lidí, kteří měli vždy ovčáky, kde bude dělat společnost starému NO. Navíc je z ní příbuzná bišonky Sisinky .

p1450476.jpg


   
KARAMELKA 

kočička, 2 roky, kastrovaná

Karamelka je nádherná želvovinová kočička s polodlouhou srstí, kterou její majitelé nechali bez péče a potravy u domu.

Je to vyloženě mazel, je kontaktní, vhodná  k lidem, kteří se jí budou opravdu věnovat a mazlit se s ní. Je vhodná i ke druhé kočičce či kocourkovi. Vhodná do rodiny s dětmi, je hodňoučká. Vhodná i do rodiny s pejskem, je na ně zvyklá.

Našla nový domov v domečku se zahrádkou.

img_5606.jpg


   

ŠPAGETKA

fena - štěňátko, voříšek (maminka malá pudlice), 3 měsíce, 3kg

Špagetka je rozkošné psí miminko, ale umí být i pěkná čertice. Maminka je sice čistokrevná pudlička, ale Špagetka je opravdový originál Je hodně droboučká na kratších nožičkách, v budoucnu bude malého vzrůstu - ideální pejsek i do města, který se vejde do tašky.

Je chytrá a šikovná, díky její učenlivosti vhodná v budoucnu třeba na agility či jiné psí sporty. Je to opravdu malá šikulka, která svým novým páníčkům přinese mnoho radosti.

Je to maličké bezproblémové štěňátko, které bude takové jaké si ho vychováte. Je kamarádka se všemi pejsky i ostatními zvířátky. Vhodná i do rodiny s dětmi, které vědí jak se k pejskovi chovat.

Má ráda procházky, je hravá. Moc ráda se mazlí, ale je to spíš maličký zvědavý neposeda.

Štěňátka vydáváme pod podmínkou budoucí kastrace.

video
 
Našla nový domov v Praze v bytě, bude prvním pejskem nových páníčků.
 

p7110138.jpg


   
 ŠTAFLÍK

pes - štěňátko, voříšek (maminka malá pudlice), 3 měsíce, 5,3kg 

Štaflík je malý psí šikula a neposeda. Je to hrozně chytrý a šikovný pejsek, díky jeho učenlivosti a povaze ideální pejsek i pro nějaké psí sporty.

Stejně jako u Špagetky je jeho maminka pudlička, ale po pudlíkovi má asi jen povahu, očička a inteligenci, jinak je po nějakém tatínkoi srstí jak drátěnka.

Má dlouhé nožičky, bude tedy ideálním průvodcem i pro sportovce. Je vhodný i do rodiny s dětmi, má rád pejsky i jiná zvířátka. Je to ještě malé bezelstné miminko, které bude takové, jak si ho jeho páníček vychová.

Štěňátka vydáváme pod podmínkou budoucí kastrace.

video

Našel nový domov v Mladé Boleslavi v domečku se zahrádkou.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář