Jdi na obsah Jdi na menu
 


nový domov - Jůlinka

1. mail

 

Dobrý večer,
tak jsme v pořádku dojeli domů, dali jsme si večeři a pak už jsme se jen seznamovali a hráli si, vlastně ti dva si ještě pořád hrají, nechápu, kde naše nová psí slečna bere energii, ale Škubí jí asi nedá spát ;-D
Přejmenovali jsme jí na Jůlinku, Julču, myslím, že už si na to zvyká.
Je moc fajn a máme z ní všichni radost.
Posílám video a velký dík a pozdrav od všech.


A pro úplnost i adresu, kdyby chtěl někdo Julču navštívit ;-)
Mějte se krásně a ať brzy i ostatní pejsci najdou domov,
Valérie a spol.

 

2. mail

Dobrý den,

tak jsme byli s Julčou u našeho hodného veterináře.
Radši jsme jí nechali přeočkovat na vzteklinu a trojkombinaci jsme zatím nedávali, na jeho doporučení - protože pokud opravdu byla očkovaná před létem, tak by to byla pro Julču zbytečná zátěž. 
Nebo pokud její původní majitelé byli ve finanční nouzi, možná jí očkovali jen proti vzteklině?
Očkování štěněte trojkombinací je docela drahé - protože se musí třikrát přeočkovávat.
Jinak je Julča úplně v pohodě. S tím háráním to byl asi falešný poplach, hned 2. den už se Škubánek tak bláznivě nechoval ;-) .
Potřebuje holčička trochu vychovat, to jo. Byla zvyklá asi na rozmazlování a důslednost v povelech jí taky asi nikdo neukázal, ale je moc učenlivá a myslím, že si nás zamilovala, při každé příležitosti nás bouřlivě vítá a pořád by se mazlila.

Děkuji  a mějte se krásně,  Valérie Finkeová    a spol.
 
 
3. mail
 
Julča není bojácná, jen si myslím, že je trochu znát, že na ní byl někdo zlý - takovým tím podlým způsobem, že si jí zavolal a pak třeba uhodil. Pokud cítí náznak zlosti z našeho chování nebo násilí, tak se prostě nenechá zavolat. Když na ní zavolám povzbudivým tónem a třeba si i přidřepnu, tak přiběhne ukázkově. Prostě jakmile se stane něco nepříjemného, něco co jí vyvede z míry, tak se zjančí a jako by nás neznala. To se ale stalo vlastně jen jednou - na procházce se nám zdálo, že poslouchá, tak jsme ji pustili na volno a ona omylem vběhla do potoka (je občas trochu ztřeštěná ;-) )   . No a to jí úplně šokovalo, až jsme jí asi půl hodiny naháněli a díkybohu nakonec se umoudřila a hodně opatrně přišla na zavolání. 
Pak taky malinko bojujem u česání, ale to je drobnost... :-)
Tak si myslím, že u vás jančila kvůli té labradorce, protože jsme si všimli, že se bojí velkých psů a vlastně má i respekt ze Škubánka, když se rozštěká.  To je taky celkem zvláštní. Možná nebyla dost socializovaná mezi psi? Ale hrát si umí! Tak nevím...
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář