Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběh Míšánka

pa170046.jpg

 
 
30.10. 2011

Našel Míša nový domov. Bohužel již večer se páníčkům vysmekl a utekl. Jeli jsme ho místo hledat, obeslali jsme instituce s informací o jeho ztrátě a druhý den byl Míšánek objeven v útulku Bouchalka, kam ho přivezla paní Jaroslava Pecháčková, která ho našla podchlazeného sraženého autem a zachránila mu tak život. Z útulku jsme Míšánka převezli zpět k nám, nyní je na veterině na vyšetření, jakmile bude stanovena diagnosa, budeme zde o Míšánkově zdravotním stavu informovat.

 

1.11. 2011 

Nové info o Míšově stavu...otok míchy je po takovém úrazu normální stav, míchu nebo páteř poškozenou nemá, hybnost nožiček je zachována. Míša je nyní po operaci, měl trhlinu v močovém měchýři (co je u takových úrazů normální), dále má hematom u cév sleziny a byla operována i jedna zadní tlapička, kde byli nějaké úlomky kostiček, takže spraveno. Další problémem je to, že druhá zadní noha Míšovi vypadává z kloubu, ale zatím se musí počkat jak se to vyvine. Aby měl aspon jednu zadní nohu trochu funkční.

 

3.11. 2011 

Míšánkovi bylo nutné udělat resekci kyčle u vykloubené nožičky, měl velké bolesti a po této operaci se mu ulevilo. Zatím panuje obava o to zda neutrpěly nárazem ledviny. Míšánek stále leží, nechce jíst ani pít, je na kapačkách. Ale reagoval na nás, podával aspoň přední pacičku.

 

pb030102.jpg

 

 

4.11. 2011

Míšánek se konečně trochu najedl, nechal se krmit a vypadal už trochu lépe.

 

6. - 9.11. 2011

Míšánek hezky papá vařené maso s přílohou a napije se jedině vývaru. Už začíná chodit se zavěšenými zadními nožičkami pro odlehčení krásně se hojí podlitiny po nárazu. 9.11. poprvé od té nešťastné události na nás zavrtěl ocáskem a bylo vidět, že se už snaží chodit.

 

pb090032.jpg

 

pb090033.jpg

 

pb090037.jpg

 

 

 

 

14.11. 2011

Míšáček už je zpátky u nás, byl cestou zpět šťastný a celou cestu v autě podával pacičku. Doma se pomaličku rozcházel a odpočíval v pelíšku.

 

pb140094.jpg

 

 

23.11. 2011

Míša chodí s oporou, kterou ale užpotřebuje jen při vykonávání potřeby a když zaškobrtne, jinak už sám hezky skáče po 3 (zlomenou nohu má zafixovanou tak aby na ni nedošlapoval). Už se rozejedl, granulky tedy zatím jí jen po troškách z ruky, maso už jí sám a rád :-).

 

pb160001.jpg

 

pb200020.jpg

 

 

 

26.11. 2011

Míšánek už jí granulky sám i z misky, maso už dostává spíše na chuť 1 x denně. Už umí chodit i větší kus bez opory. Dnes navíc měl Míšánek vzácnou návštěvu - paní Pecháčkovou, která ho našla sraženého a poskytla mu pomoc. Myšákovi přivezla i dobrůtky, hračky, masíčko a ještě příspěvek na ostatní zvířátka. Tímto jí ještě jednou velmi děkujeme, že nebyla ĺhostejná ke kuličce schoulené u silnice a pomohla mu.

 

pb270006.jpg

 

pb270018.jpg

 

 

 

4.12. 2011

Míša už chodí bez opory, zvládá už kratší procházky v tempu a nedělá mu problémy už ani chůze na volno.

 

pc050056.jpg

 

pc050051.jpg

 

 

 

10.12. 2011

Myšáček je znovu na veterině, pod obvazem se mu rozedřela nožička a musel proto na převaz dříve. Jelikož rána vypadá ošklivě, pan doktor si ho raději nechal na veterině. Doufáme, že jde jen o poškození povrchové a není nějak ohrožena nožička celá.

 

14.12. 2011

Nožička je už lepší, rány se hojí, ale bohužel musí Míšánek být stále u pana doktora Lázničky v klidovém režimu a na pozorování. Nožičku mu zkusí znovu zafixovat a pak zase rozbalit jak to bude vypadat, zda už se znovu neprodře.

 

 

28.12. 2011

Konečně nastal den, kdy byl Míšánek konečně propuštěn do domácího léčení s tím, že spodek nožičky budeme denně převazovat a jezdit na kontroly. Těžko zde mohu líčit pocity pejska, ale myslím, že Míša byl šťastný, byl rád, že je zpět "doma", hned se uvelebil ve svém pelíšku, spucnul dvě mističky krmení a ještě se dojedl pamlsky. Skoro celý večer nepřestal vrtět ocáskem a mazlit se, je to zlatíčko. Hodně zhubnul, je úplně drouboučký, ale teď už zase bude v klidu ve svém prostředí, tak všechny stresy dojíme .

 

Míša je psí andílek, moc bychom mu přáli někoho zodpovědného, kdo ho bude mít rád a bude se mu věnovat.Moc by si přál hodného páníčka co by se s ním mazlil, skutečný domov, kde by měl svůj pelíšek, svoje mističky a hlavně lásku člověka.

 

 

29.12. 2011

 Dnes jsme byli s Míšánkem na převazu a ode dneška se pokusíme nožičku převazovat a ošetřovat už sami jen s pravidlnými kontrolami. Míšánek vše zládl s přehledem, byl moc hodný a za odměnu doma dostal kupičku piškůtků a tyčinky. Míša je neskutečné psí zlatíčko 

 

 

img_8268.jpg

 

img_8285.jpg

 

 

 

 

3. - 4. 1. 2012

Míšánkovi bohužel otekla packa, jeli jsme tedy na veterinu, kde zůstal přes noc kvůli převazu celé nožičky a pečlivé kontrole. Myška jezdí na výlety rád, ale jak viděl, že se domů chystáme bez něho, už se za námi batolil a chtěl také. Slíbili jsme mu, že druhý den ráno pro něho přijedeme a bude zase tady asvůj slib jsme dodrželi. Míša je tedy zpět u nás, jen 5. musíme znovu na převaz celé nohy a bude se řešit jak nožičku ošetřovat dále.

 

8. 1. 2012

Míša má nožičku stále zafixovanou, zítra jdeme na převaz a také konzultovat jak postupovat dále na základě nových rentgenů. Míša ale statečně bojuje, raduje se opět ze života, miluje mazlení a i na těch kraťoučkých procházkách vrtí ocáskem jak se mu líbí, že může zase čmuchat v travičce a poskakovat na čerstvém vzduchu.

 

 

 

 

9. 1. 2012

Dnes jsme byli s Míšou na převazu, bohužel na veterině opět zůstal, nožička i přes pořádné vystlání je opět otlačená do krve. Dělali se nové RTG, noha není ještě úplně srostlá, takže obvaz nelze sejmout... Pan doktor bude tedy situaci konzultovat s ortopedem, Míša bude znovu operován, nožička opět zpevněna a snad se budou obvazy moci sundat: Bohužel se Míšánkovi rány i nožička špatně hojí.

 

 

 

13. 1. 2012

 

Míšánek byl znovu operován, nožička je nyní vystužena dalšími hřeby, obvazy tedy mohly být sejmuty. Míša musí mít "trychtýřek" aby si nohu sám neošetřoval. Nožička ale vypadá dobře, neotýká. Míša nyní bude brát dvoje ATB a jedny léky na bolest + nožičku musíme mazat mastičkou proti otokům.

 

 

 

 

16. 1. 2012

 

Míšánka máme z veteriny zpět u nás. První dva dny po příchodu zpět ho trápil průjem, ale naštěstí se zase vše srovnalo a Myšáček už je zase v klidu. Míša se pohybuje po třech nožičkách, operovanou nohu začne postupně zatěžovat až v průběhu dalších týdnů. Zatím vše vypadá dobře, pokud se nevyskytne nějaký další problém, Míšova léčba by měla být ukončena 23.1. vyndáním stehů...

 

 

img_8616.jpg

 

img_8620.jpg

 

img_8621.jpg

 

 

 

23. 1. 2012

 

Dnes jsme byli na vyndání stehů - rána po operaci je hezky zahojená, odřeniny také. Ještě den dva bude Míša mít na krku límec, poté už nebude potřeba.

Zatím skáče po 3, operovanou nožičku nepoužívá, odvykl si na ni chodit a bude ještě pár týdnů trvat než na ni pomalu začne došlapovat, ale čím déle nožičku nechá Míša v klidu, tím lépe. Zatím potřebuje klid, kosti srůstají kvůli jeho věku jen pomalu, ale kovové výztuže by nožičku měly udržet.

 

 

28. 1. 2012

 

Míšánkovi se dnes splnil jeho velký sen a odjel do nového domova k lidem, kteří ho zde byli vícekrát navštívit. Bude bydlet v Praze v bytě, tak snad s novými páníčky tu velkou změnu zvládne a bude vše v pořádku. První zprávy z domova nejsou moc optimistické, ale během pár dní až týdnů uvidíme jak se situace vyvine...

 

 

12.4. 2012

 

Míšánek s novými páníčky společně zvládli i jeho počáteční úzkostlivé stavy při jejich odloučení, nyní už Míša i pobyt páníčků v práci zvládá bez problému.

Bohužel nemocnou nožičku bylo nakonec nutné amputovat, ale Míša si na nový stav zvykl rychle a bez problémů chodí na procházky i o třech nožičkách.

Ve své nové rodině je šťastný a páníčci též .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Míšánek a spol.

(Naděje pro čtyři packy o.s., Natálie, 3. 1. 2012 23:06)

Dobrý den,
o víkendu jsem doma, kolegyně je v práci, ale mohu Vás vzít podívat i k ní. Jen prosím pošlete sms nebo mail v který den a v kolik zhruba byste mohla přijet ;-). Budeme se těšit a pejsci ještě víc!

Míša šikula

(Blanka Jeriová, 2. 1. 2012 15:24)

moc ráda slyším, jak se Míšovi daří. Chtěla jsem se za vámi mezi svátky vypravit, ale měla jsem nehodu a auto je nepojízdné a tak sliby, které jsem Vám dávala celý rok, jsem nemohla naplnit. Ale vozidlo by mělo být do konce ledna opravené, tak se za Vámi po předešlé telefonické dohodě vypravím. Jsem hrozně zvědavá na Vaše svěřence. A chtěla bych požádat o radu s kočičkou. Tak se moc těším, že mi předáte pár zkušeností.
Děkuji předem