Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veterinární péče a zákroky u jednotlivých pejsků




   
 



   
 

img_3760.jpg


   

SNĚHURKA

fena, kříženka malého vzrůstu, 2 roky, kastrovaná  

Sněhurka je něžná, milá a vděčná fenečka. Má mírnou a milou povahu a pro její malou velikost ji bez problémů zvládne i starší člověk.

Bude ideální společnicí i do malého bytu či domečku, je maličká, proto není problém ji nosit s sebou v taštičce. Na vodtíku chodí moc hezky, člověka se drží. uvnitř bytu je čistotná a hodná, pořád se k člověku tulí a dává mu najevo svoji vděčnost a lásku.

S ostatními zvířátky ať už s pejsky, kočkami či jinými zvířátky je kamarádka, nevyvolává konflikty.

Sněhurka bude výbornou společnicí starším lidem, osamělému člověku i rodině, která ji zahrne svojí láskou a pochopením. Sněhurka je velmi vděčná, na svého člověka se upne a bude ho milovat.

Našla nový domov v Praze v bytě, kde má i podobnou starší kamarádku.

p4180053.jpg

 


   
 

PUCLÍK

pes, matka francouzský buldoček Elinka, 3/4 roku, 17kg

Puclíček byl přijat z hrozných podmínek spolu s jeho maminkou Elinkou a tetou Šmudlinkou. Přišel velmi vystresovaný, při dotyku strachy čůral, ale udělal velké pokroky.

Puclíček je nádherný pejsek, má stále trochu té štěněcí neohrabanosti a roztomilosti. Je krásně stavěný, mohutný a silný. Je to veselé a dovádivé psí mimino, má tvárnou povahu, nechá se rozmazlovat. Zatím se trochu bojí nějaké manipulace a zvedání. Miluje hlazení, někdy se ještě přikrčí a neví co čekat, ale když jde na něho člověk pomalu, drží a užívá si to. Na vodítku chodí poměrně hezky, může být i na volno.

Nejvíce ze všeho miluje svoji maminku Elinku, je to stále její přerostlé mimino, chodí u ní a hrají si spolu. Je na Elince velmi závislý. S druhými pejsky je snášenlivý, zpočátku jen trochu opatrný. Zvykáme ho na kočičky a jiná domácí zvířátka, králíky má zatím tendence prohánět, ale na napomenutí reaguje. Moc rád si hraje s hračkami, miluje buvolí tyčinky a piškotky. Rád chodí na procházky, je čiperný a veselý.

Vhodný k někomu, kdo ho bude rozmazlovat a dá mu veškerou svoji lásku a péči. Zpočátku bude určitě potřebovat trpělivost a mírný přístup, je to ale bezvadný kamarád a muckací miláček, který za to stojí.

video

Našel nový domov Lounech v domečku se zahrádkou u rodiny, která má doma již  dva útulkáčky.

p4180047.jpg


   

ELINKA

fena, francouzský buldoček, 2 - 3 roky, kastrovaná (ale z důvodu předchozích nešetrných zákroků - mnoha císařských řezů. má četné srůsty se střevy, proto se podařilo odebrat vaječník pouze jeden, druhý nebyl ve zmeti srůstů identifikován), 15kg

Elinka byla přijata z hrozných podmínek spolu se svým maxi miminkem Puclíčkem a Šmudlinkou. Na boku jsou jizvy po několika císařských řezech.

Elinka je nádherná buldočka, krásně stavěná, mohutná a pořádně baculatá. Je mírné a klidné povahy, tichá a mazlivá. Miluje mazlení, hlazení a piškůtky. Má ráda procházky, zatím to ale není žádný velký turista a raději se kochá :-).

S pejsky je snášenlivá, nevadí ji ani jiná zvířátka jako kočky či králičci. Nechá se mordovat od Puclíčka, je hrozně trpělivá. Ráda aportuje, je hravá, veselá.

Je vhodná i ke starším lidem, má naprosto klidnou povahu. Na vodítku se zatím trošku bojí, ale bez problémů chodí na volno.

video

Našla nový domov v Praze v domečku se zahrádkou a buldočím kamarádem Garsem. Její noví páníčci měli již několik zachráněných pejsků. 

p4190117.jpg


   
 

BABŮ

fena, francouzský buldoček, 4 roky,  kastrovaná, 12,5kg

Babů byla přijata z hrozných podmínek spolu s Elinkou a Puclíkem. Od počátku byla ze všech tří nejkontaktnější a nejméně vyděšená.

Babů je úžasná psí holčička. Je hrozně mazlivá, vyhledává lidskou i psí společnost. Je bezproblémová, miloučká a hodná. Na vodítku chodí hezky, bez problémů, ale chodí i na volno. Určitě jí moc chyběla láska a pozornost, nyní si snaží vše vynahradit a být svému člověku na blízku.

S pejsky i jinými zvířátky je kamarádka.

Je vhodná k lidem, kteří ji budou rozmazlovat a dopřejí jí dostatek lásky a mazlení, vlídné zacházení umí opravdu ocenit, je vděčná a oddaná.

video

Našla nový domov v Praze v bytě u moc milých paniček, kterým zemřela nemocná fenečka staforda. Babů je jejich  miláček od prvního dne.



p3110046.jpg   
 
BERTÍK

pes, kříženec knírače střední velikosti, 2 roky, kastrovaný

Bertík byl zachráněn spolu s dalšími pejsky z množírny - více ZDE.

Přišel k nám vyděšený, ale hodný, spíše odevzdaný, mírný. Nechal se vykoupat, zvládl i veterinu.

A jak to je dále... Bertík je hrozně hodný, klidný a milý společník. Doma je čistotný, venku je trochu nejistý, ale když se rozkouká, líbí se mu zahrádka a čmuchání si. K cizím si drží trochu odstup, ale nechá se sebou bez problémů manipulovat, nemá tendence lapat ze strachu ani nic podobného. Je hrozně mírný, je kamarád s druhými pejsky i kočičkami. Pejsky doslova miluje, je nekonfliktní, pořád by si hrál. Potřebuje zpočátku trochu času a vlídné zacházení, ale ke svému člověku velmi přilne, je vděčný a miloučký. Ke svým lidem je hravý, miluje dlouhé procházky. Byl by vhodný ke starším lidem, kteří by mu dali veškerou lásku a čas i k mladému člověku, který by si poradil s jeho bojácnou povahou a pomalu by se vrhli třeba na agility.

Bertík je bohužel typ pejska, který nezaujme na první pohled vzhledem, ani na druhý pohled při prvním setkání povahou, ale když mu člověk dá šanci, stonásobně ji svojí láskou a oddaností oplácí. Umí se krásně smát a je vděčný i za maličko.

foto i ZDE

Našel nový domov v domečku se zahrádkou na Benešovsku. Paničky si ho zamilovaly na první pohled, protože se velmi podobá jejich zesnulé fenečce.

p3120015.jpg


   

PRALINKA

fenečka, francouzský buldoček, 1,5 roku, kastrovaná

Pralinka byla zachráněna z množírny, kde už jako takto mlaďonká měla štěňata... Už na první pohled její stav vypovídá o zanedbání péče. Více o jejím zdravotním stavu a léčbě ZDE.

Pralinka je hrozný mazlík, miluje lidi a dokonce i na veterině si zastavovala kolejdoucí kvůli podrbání :-). Na vodítku chodí poměrně hezky, následuje člověka i na volno. Je naprosto bezproblémová k pejskům i jiným zvířátkům, se všemi je hned kamarádka, ve psí smečce je submisivní. Je hravá, hraje si dokonce i s hračkami a krásně aportuje. Je vhodná jako společnice starších lidí, kteří by ji věnovali veškerý svůj čas, tak i do rodiny s dětmi, protože je to mazlíček, hodná a bezproblémová. S čistotností je to dobré, je však třeba trocha trpělivosti, ale od pejska, který svůj dosavadní život strávil ve stodole nelze čekat zázraky. Je ale moc šikovná a učenlivá, vše se jistě s trochou lásky a trpělivosti doučí. Miluje aportování, ráda běhá, ale zatím je limitována svými zdravotními neduhy.

video

Našla nový domov kousek od nás v rodině se třemi dalšími zachráněnými pejsky. Několikrát byla v budoucím domově na návštěvě aby si pomaluu zvykala a tak při příjezdu nových paniček je už vítala.

fotografie028.jpg


   
MAX

kocour, velký, asi 8 let

Maxík byl nalezen zbědovaný, pokousaný a nemocný. Později našel nový domov na Snu zvířat 2010 u moc hodné paní, která ho doléčila, dala vykastrovat a naučila ho pobytu v bytě, ale protože má doma handicapované kočičky a Maxík si na ně dovoluje, ráda by mu našla nový domov, kde by byl jedináčkem nebo měl zdravou konkurenci.

Max je krásný, mazlivý kocour, avšak velká osobnost.

Našel nový domov v Praze v bytě, kde bude zvířecím jedináčkem. Tak snad už vše bude v pořádku a Maxík i jeho nová panička to spolu zvládnou.

p3190002.jpg


   
ROBIN

pes, boloňáček, 2 roky

Robin byl nalezen 19.3. ve Čtyřkolech u Benešova u vlakového nádraží, kde zmateně pobíhal. Neměl obojek, není čipovaný ani tetovaný. Naštěstí se ho podařilo lidem odchytit. Má udržovanou srst, je čistý, vychovaný...věříme, že ho někdo postrádá.

Robinek je přátelský pejsek, má árd lidi i druhá zvířátka. Je zvyklý na život v bytě, je čistotný, má rád pohodlí. Na vodítku chodí hezky, má moc rád procházky. Je aktivní, ale doma hodný a klidný.

Pejska si hned druhý den ráno vyzvedli majitelé, kteří ho všude hledali. Jmenuje se Kamil a bydlí pár km odsud. 

dscn8458.jpg


   
WULFI

fenečka, "chrtíkovitá" kříženka střední velikosti, 8 měsíců, bude kastrovaná

Wulfinka v průběhu tohoto týdne bude přijata do naší péče. Pochází z nedobrých podmínek, byyla plachá a bojácná. Nyní je miloučká, mírná a když si člověk získá její důvěru, je i velmi mazlivá. Díky své sportovní postavě a založení je vhodná pro různé psí sporty, na dlouhé výlety a procázky přírodou. Ale díky její mírné povaze je vhodná i jako společnice pro osamělého člověka. Miluje společnost druhých zvířátek - psů i kočiček, je k nim nesmírně přátelská a hravá. Ideální kamarádka pro pejska. Uvitř bytu je čistotná, pro její krátkou srst vhodná spíše dovnitř domku či bytu.

Našla nakonec nový domov ještě předtím než k nám byla dovezena.

p2170021.jpg

 


   
MAJDALENKA

fenečka, trpasličí pudl, 1,5 roku, 5 kg, kastrovaná

Majdalenka přijela spolu s Apolenkou ve 3. vlně pejsků zachráněných z množírny.

1. den: Holky jsou obě vyděšené, je toho na ně najednou moc...odchyt, dlouhá cesta a koupání, ale jsou krásné a po ostříhání ještě prokouknou. Budou z nich mazlivé a vděčné fenečky. Zpočátku budou potřebovat opravdu mírný přístup.

Majdalenka je ostříhaná a vykoukl z ní nádherný pudlík. Je droboučká, mazlivá a hravá. Na vodítku chodí hezky, člověka následuje i na volno, venku doráží, doma chodí jako ocásek.  Je to šikulka, povahou typický pudlík - učenlivá a závisláček na svém páníčkovi. Je vhodná jak ke staršímu člověku jako milá společnice, tak k dětem, se kterými si bude ráda hrát. Je šikovná, v budoucnu by se jí určitě líbily třeba agility či dogdancing.

Majdalenka našla nový domov v Praze u starších lidí, paní si hned zamilovala, ale pána se bála, proto se bohužel po týdnu vrátila z adopce... Hledáme pro ni opravdu spolehlivý domov, aby už nebyla znovu zklamaná. Je to závisláček a další návrat by byl pro ni velká rána

Našla nový domov na Svitavsku v domku se zahrádkou.

p2280019.jpg


   
KESSI
fenečka, německý ovčák, 2 roky, kastrovaná

Tuto úžasnou a krásnou fenečku zanechali její majitelé na pozemku bez jakékoliv péče a krmení.

Je moc hodná, milá a přátelská. Chodí hezky na vodítku, má ráda dlouhé procházky a pohyb celkově. Zvládá základní povely. Je zvyklá na pobyt na zahradě, neutíká a za plotem výborně hlídá a budí respekt. Je dobře zvladatelná, je vnímavá a učenlivá. Vhodná i pro výcvik poslušnosti. Je to úžasný, všestranný pejsek vhodný na zahrádku k lidem, kteří se jí budou věnovat a budou ji mít rádi.

Budeme moc rádi pokud by někdo měl zájem přijet vzít Kessinku na delší procházku a vyblbnutí se. Moc si zaslouží mít znovu pozornost.

Našla nový domov až na Ostravsku u domku se zahrádkou a jako kamaráda bude mít starého kokříka.

p2280041.jpg

 


   
 
BRITUŠKA

fenečka, střední pudl, 6 let (narozena 1.3. 2005), 9,1 kg, kastrovaná

Brituška byla zachráněna spolu s dalšími pejsky z množírny - více ZDE.

Brituška je moc hodná, je mazlivá  Miluje, když může být člověku na blízku a dělat mu radost. Je moc chytrá a učenlivá, povahou typický pudlík - veselý, věrný své rodině a kamarád i s cizími, kteří se mu zalíbí.

Koupání, stříhání a fénování snášela bez problému, nechá se sebou manipulovat, je hodná.

Je kamarádka i druhými pejsky a jinými zvířátky.

Je vhodná i ke starším lidem jako klidná a tichá společnice. Doma je klidná, mírná a mazlivá. Určitě se jí budou líbit i dlouhé procházky přírodou. Chodí hezky na vodítku, netahá, člověka se však drží i na volno. Doma je tichá a hodná.

video

Našla nový domov na Liberecku v bytě, kde má jako kamarádku stříbrnou pudličku.

img_1605.jpg


   
 

BARNABÁŠ

pes, kříženec havanského psíka a schi-tzu, 3 - 4roky, 7 kg,  kastrovaný

Barnabáš byl zachráněn spolu s dalšími pejsky z množírny - více ZDE.

Při příchodu k nám měl vyhřezlou Hardenovu žlázu u očička a malou kýlu jak je vidět na starších fotkách, to vše bylo odoperováno a Barnabáš je zcela zdravý.

Barnabáš je zatím trochu nejistý, nechá však se sebou bez problémů manipulovat, při stříhání a očistě krásně držel. Učí se na vodítku, uvnitř domu je čistotný. Vhodný do klidnějšího prostředí, nejlépe jako kamarád pro staršího člověka, kterému by byl vděčným a milým společníkem. Potřebuje mírný přístup, pořádné pomazlení a hlavně něčí lásku. Je kamarádský ke druhým pejskům i jiným zvířátkům.

foto z prvního dne (koupel a stříhání) ZDE

foto a video jak se snáší s kočičkami a projevují 2. den

Našel nový domov v Břeclavi, kde bude bydlet s erdelí kamarádkou v domku se zahrádkou.

pa060193.jpg

 


   
LARA

fenečka, kříženka barváře, 1 rok

Lara se k nám dostala původně jako nalezenec. Bohužel je v nabídce znovu, protože jí zemřel páníček a panička si s ní neví rady.

Lara je veselá, hravá fenečka milující děti i ostatní pejsky. Miluje dlouhé procházky, na kterých chodí bez problémů na volno. Je vhodná do rodiny s dětmi, které přímo vyhledává či ke sportovně založeným lidem. Potřebuje opravdu dostatek pohybu a změstnání. Ideální by bylo pokud by byl v nové rodině i druhý pejsek na hraní.

video

Našla nový domov na Teplicku u domečku se zahrádkou.

p2280058.jpg

 


   

MAŘENKA 

fenečka, kžíženka teriéra, 2 roky, 4,6 kg, kastrovaná

Mařenka byla zachráněna spolu s dalšími pejsky z množírny - více ZDE.

Mařenka je moc krásná, roztomilá a miloučká fenečka. Při příchodu k nám byla neuvěřitelně zablešená, proto ji bylo nutné po koupání i ostříhat na krátko, aby se vešky nemohly schovávat.

Je snášenlivá s pejsky i kočičkami.

Mařenka je moc hodná fenečka, nechá se sebou bez problémů manipulovat, koupání, stříhání a fénování zvládla. Na vodítku chodí hezky, ale drží se člověka hezky i na volno. Má ráda procházky, ale jinak je naprosto mazlící a chovací. K klidem je přítulná, mazlivá, moc by si zasloužila teplý pelíšek a páníčky na pomazlení. Je vděčná, oddaná. Je to takový malý skříteček rarášek, který padne do oka snad každému. Je sladká.

Našla nový domov na Chomutovsku v domečku se zahrádkou.
    p2150121.jpg
KYRYŠPÍNEK

pes, kříženec lhasa apso s jorkšírským teriérem, 2 - 3 roky, 5 kg,  kastrovaný

Kyryšpínek byl zachráněn spolu s dalšími pejsky z množírny - více ZDE.

Kyryšpínek je mazlík, hrozně vděčný a milý pejsek. Zpočátku byl nesmělý, ale stačilo pár piškotů a stal se z něho veselý kamarád pro všechny. Je vhodný jak do rodiny s dětmi, které vědí jak s pejsky zacházet, tak i výborný společník pro staršího člověka. Je kamarádský k ostatním pejskům i jiným zvířatům (zvyklý na kočičky a malá zvířátka), ve smečce pejsků je submisivní. Je to opravdu hodný a milý pejsek, navíc nádherný - ač by to bral Kyryšpínek spíše jako urážku, vypadá jak psí princezna s dlouhým závojem.Je to opravdu úžasný a nádherný pejsek, kteý by si zasloužil co nejdříve hezký a milující domov.

Při úpravě srsti držel, nevadila mu sprcha, fén ani strojek - při ošetřování bezproblémový. Uvnitř bytu je čistotný.

foto z prvního dne (koupel a stříhání)  ZDE

foto a video jak se snáší s kočičkami a projevují 2. den

video

Našel nový domov v Mostě.

p2200046.jpg

 


   

APOLENKA

fenečka, kříženka pudla s kníračem, 1,5 roku, 9,5kg,  kastrovaná

Apolenka přijela spolu s Majdalenkou ve 3. vlně pejsků zachráněných z množírny.

1. den: Holky jsou obě vyděšené, je toho na ně najednou moc...odchyt, dlouhá cesta a koupání, ale jsou krásné a po ostříhání ještě prokouknou. Budou z nich mazlivé a vděčné fenečky.

Apolenka je ostříhaná, při úpravě držela, nechá se sebou bez problémů manipulovat. Nechá se mazlit, hladit, je naprosto oddaná. Je to mazlíček, je klidná a hodná. Na vodítku chodí hezky, člověka se drží i na volno. Je hrozně vděčná. Má ráda druhé pejsky, chce si s nimi hrát, nevadí jí ani kočičky či malá zvířátka. Venku je veselá, chce si hrát a nenápadně doráží. Doma je tichá, hodná. Vhodná k hodnému člověku, který na ni půjde zpočátku mírně. Potřebuje lásku a péči, které se jí nedostávalo a kterou je nesmírně vděčná.

Našla nový domov v Praze, kde bude mít i nového spolubydlícího - pudlíčka Bretíka, se kterým si hned padli do oka. 


 


   
 

img_1230.jpg


   

AMÁLKA

fena, kžíženka havanského psíka, 2 - 3 roky, bude kastrovaná, 4 kg

Amálka byla zachráněna spolu s dalšími pejsky z množírny - více ZDE.

Amálka potřebuje na začátku pár milých slov a mírné zacházení, ale za chviličku je s každým kamarádka. Je hrozně miloučká, venku veselá, čiperná a pořád doráží a chce si hrát.  Chůzi na vodítku už zvládá a procházky se jí zalíbily. Je hrozně vděčná za mazlení. Je vhodná i ke starším lidem, potřebuje někoho, kdo si ji doslova vymazlí a rozmazlí. Bude hrozně vděčná za lásku a péči. O její srst je třeba pečovat, ale krásně drží a je hodná. Je vhodná spíše do bytu či dovnitř domku.

video

Našla nový domov skoro až na druhém konci republiky, kde má psí i kočiččí kamarády.


p2060016.jpg
   

ADÉLKA

fena - štěňátko, asi 5 týdnů, její maminkou je Amálka  

Adélka byla zachráněna spolu s dalšími pejsky z množírny - více ZDE.

Adélka je překrásné psí miminko, sladká, roztomilá, miloučká - prostě úžasná. V dospělosti bude malého vzrůstu. Je maličkatá, ale veselá, ráda si hraje a mazlí se. Řádí chvilinku s hračkami, ale pak Vám spokojeně usne v náručí a tulí se. Je rozkošná, nezkažená...bude taková, jak si jí její člověk vychová. Je vhodná do bytu či domku se zahrádkou k člověku, který se jí bude věnovat.

video

Našla nový domov v Benešově u Prahy.

p2120060.jpg

   

 pes, bišonek, 2 roky

Zachráněn spolu s dalšími pejsky z množírny - více ZDE.

Našel nový domov u Prahy hned v den příjezdu, kdy už byl zamluven novými páníčky.

p1200872.jpg

 


   

PEPSI

fena, baset,  3 roky

Pepsinka je nádherný pejsek, hrozně milá a mazlivá. Majitelka o ni ztratila zájem a ponechala ji na veterině, kde ji v té době léčili (už je to zhruba 1,5 roku). Nyní žije venku, takže není problém aby byla v zateplené boudě na zahrádce, ale postupně by si jistě opět zvykla na život uvnitř domu či bytu. Bez problémů snáší společnost druhých psů. Miluje děti. Zasloužila by si hodné páníčky, kteří by s ní chodili na dlouhé procházky přírodou.

Našla nový domov v Praze v bytě, kde má dvě zachráněné buldočí kamarádky.

p1310786.jpg


   

"LADY"

fena, anglický kokršpaněl, (asi  8  let) 

Ladynka byla nalezena v hrozném stavu a svými nálezci dovezena k ošetření na veterinu MVDr. Lázničky. 

Ladynka se vrátila k původním majitelům, kterým se ztratila a marně ji všude hledali. Její špatný stav byl zapříčiněn dlouhým touláním se.

p1130337.jpg


   

BUBLINKA

fenečka, francouzský buldoček, 5,5 roku

Bublinka byla zachráněna z množírny a poté přijata do našeho depozita, kde byla vykastrována aby nemohla být již nikdy zneužita pro zisk.

Dosavadní rodění štěňat se podepsalo na její fizické kondici, na dušičce naštěstí nezanechalo stopy žádné. Bublinka je naopak nesmírný mazel vděčný za pozornost a těšící se na baštu. Je to zlatíčko, je hodná ke všem lidem, pejskům i ostatním zvířátkům.

Našla nový domov v Táboře, jmenuje se Dorotka.

67219_1194966650869_1729549650_378076_942301_n.jpg


   

EASY

fenečka, kříženka střední velikosti

Easynky rodina přišla o střechu nad hlavou, našla dočasný domov v depozitu na SR, kde se jí však stále nedařilo najít nový domov, proto byla převezena k nám, kde se naštěstí dlouho neohřála - lépe řečeno vůbec, protože hned ten den večer putovala k novým páníčkům, kteří se jí ujali i přes její plachou povahu. V novém domově má kamaráda pejska Škubánka, který si pro svojí spolubydlící dojel spolu s páníčky.

Našla nový domov, jmenuje se Jůlinka.

pa070013.jpg


   

ŠTĚŇÁTKA

4 fenečky a jeden pejsek, kříženci labradora, 2 měsíce

Typická veselá, bezproblémová a hravá miminka, která budou taková jak si jejich nový páníček vychová. Přišla hladová, ale brzy pochopila, že papání není třeba hltat a prát se o něj a začala přibírat.

Všechna našla brzy krásné nové domovy. Tři fenečky se vydaly do Prahy, pejsek k Benešovu a jedna dokonce až do Zlína.



   


p6080179.jpg


   

JUSSY

fenečka - štěňátko, kříženka bígla s westíkem

Jussinka byla zachráněna spolu s dalšími pejsky z otřesných podmínek, ve kterých její sestřička přišla krátce před převozem o život. Její zachránkyně ji převezla k nám do depozita.

Jussinka je čiperné štěňátko s neohroženou duší teriéra.

Našla nový domov u Kladna. Jmenuje se Jessie.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář